Kemajuan Digital Maluku

Digitaal
Leerproject

Kemajuan Digital Maluku (KDM) helpt kinderen in Indonesië zich te ontwikkelen in de digitale wereld.

Over ons

Kemajuan Digital Maluku

KDM is opgericht door Hein Ursepuny en Willem Patty. Met ondersteuning van het Indonesian Digital Council (IDC) zijn wij van plan om in oktober 2023 in Indonesië een feitenonderzoek uit te voeren. We willen dit doen met lokale organisaties en scholen.

Hein Ursepuny, Willem Patty en Charles Ruffolo

Dit project wordt gesteund door:

Project

Het Digitaal Leerproject

Voor veel gezinnen, waaronder gezinnen uit Molukse dorpen op de eilanden in Indonesië, is het te duur om hun kinderen digitale middelen zoals een laptop te geven. Dit kan leiden tot een achterstand in de ontwikkeling van het kind.

Om deze reden hebben wij (Hein Ursepuny en Willem Patty) van Kemajuan Digital Maluku, het digitaal leerpoject opgestart. Met dit project willen wij kinderen uit Molukse dorpen de kans geven zich te ontwikkelen in de digitale wereld van vandaag.

Dit project wordt gesteund door:

Onze missie

het doel

KDM zou graag op de Molukken willen starten met een feitenonderzoek. Dit onderzoek starten we in samenwerking met diverse kerkelijke instanties, onderwijsinstellingen en sociale instellingen. Om het project goed te doen slagen tot succes, streven wij naar transparantie, helderheid, voldoende draagvlak en stabiliteit.

Persoonlijke gesprekken met instanties en organisaties en het bezichtigen van locaties is hier van groot belang. Ten slotte werkt het motiverend, omdat de doelen duidelijk worden gesteld, voor wie het bedoeld is. Wij streven ernaar de kansen op de arbeidsmarkt voor deze groep te vergroten. Dit willen wij bereiken door gebruikte laptops te leveren aan zo veel mogelijk kansarme kinderen zodat zij les kunnen krijgen over digitale middelen en het gebruik ervan.

Molukken (Eilanden groep van Indonesië)

De Molukken heeft ongeveer 2.1 miljoen inwoners en is een eilandengroep van meer dan 1000 eilanden gelegen in het oosten van Indonesië. Bijna de helft van de Molukkers is Christelijk. De andere helft is grotendeels Islamitisch. De Molukken worden omringd door de volgende zeeën: Bandazee, Molukse Zee, Halmaherazee, Seramzee, Arafurazee en Timorzee.

Visie

Waarom De Molukken?

Provincie Maluku verkeerde in een achtergestelde positie. Onderwijsinstellingen hebben of krijgen te weinig leermiddelen of geen, waardoor scholieren of studenten niet optimaal kunnen ontwikkelen. KDM wil een bijdrage leveren aan onderwijsinstellingen op de Molukken en hen voorzien van digitale middelen.

Nieuws

Contact

Doneer een laptop of geef een financiële bijdrage

Een laptop doneren?

Hoe werkt het? Eigenlijk heel simpel. Wilt u een gebruikte en werkende laptop doneren Stuur een Whatsapp bericht naar Mattheüs:

Whatsapp Mattheüs

06 34 2006 03

Financieel bijdragen? Of wilt u meer weten over het project?

Maak gebruik van het formulier of neem telefonisch contact op met Hein Ursepuny

Hein Ursepuny

06 2955 7224